Bus kartice – Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla
 
INFORMACIJE:
Svaki dan00:00 - 24:00
Telefon:(035) 366 - 100 (Centrala)
Dispečer:(035) 366 - 111

BUS KARTICEOsnovne informacije

Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla prvi u Bosni i Hercegovini uvodi savremeni način plaćanja karata elektronskim Bus karticama koje će po potrebi moći da se dopunjuju, a sve kako bi Vama, našim putnicima, pružili samo najbolje i najkvalitetnije uslove vožnje. U pitanju je novi, savremeni sistem za naplatu i upravljanje vozilom.

Prednost samog sistema je što će putnici moći da dopunjavaju svoje Bus kartice po potrebi, kao što to čine sa računima za mobitel. Cilj samog projekta je poboljšanje kvalitete pružanja usluga svojim korisnicima, planiranje rada linija i utvrđivanje optimalnog broja vozila. Osim poboljšanja i olakšanja naplate u gradskom i prigradskom prevozu, očekujemo da će ova savremena tehnologija povećati i bezbjednost putnika, jer će instalacijom opreme u vozila, biti instalirane i sigurnosne kamere.

Za razliku od konvencionalne usluge kupovine i prodaje karata Bus kartice omogućavaju beskontaktnu upotrebu i plaćanje usluga prijevoza, te se tako povećava prohodnost putnika i smanjuje gužva prilkom ulaska u autobus.

DVE VRSTE KARTICA

Mjesečna
Vrijednosna

Mjesečna BUS kartica se izdaje na isti način i ima istu funkciju kao dosadašnja mjesečna karta. Posjedovanjem važeće mjesečne Bus kartice imate pravo na neograničen broj vožnji na odabranoj relaciji. Cijena mjesečne Bus kartice utvrđena je relacijom i kategorijom putnika.U mjesečnim Bus karticama nalazit će se podaci o vlasniku sa fotografijom i o vrsti pretplate, da li je za studente, penzionere, radnike…

Kartice se mogu dopunjavati svaki dan, na utvrđenim prodajnim mjestima.

Vrijednosna Bus kartica koristi se za plaćanje prevoza na linijama Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla. Vrijednosne Bus kartice ne glase na lično ime, već služe za određeni broj vožnji za određeni novčani iznos.

Vrijednosnu Bus karticu možete kupiti i dopuniti na prodajnim mjestima Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
ZAŠTO

Prednosti
BUS kartica

  • Vеći broj prodajnih mjesta na kojima je moguće kupiti karte
  • Izgublјеnu mjesečnu Bus karticu sada je mоgućе zаmijеniti, а važeću mjesečnu dоpunu prenijеti na novu izdatu karticu
  • Grupne dopune karata za pravna lica
  • Ubrzan je protok putnika prilikom ulaska u autobus i smanjene gužve
  • Kartice je moguće dopuniti po potrebi na isti način kao i račun za mobitel
  • Videonadzor u autobusima