Autobusi sa rampom – Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla
 

ObavještenjaAutobusi sa rampom

4 Marta, 2014
https://www.gipstk.com/wp-content/uploads/2014/10/3-768x1024.jpg

DD „Gradski i prigradski saobraćaj“ Tuzla je nabavio dva niskopodna autobusa sa rampom namjenjena osobama sa invaliditetom.
U pitanju su autobusi marke Volvo sa EURO 3 motorima, čije ekološke karakteristike odgovaraju evropskim standardima što prije svega podrazumijeva smanjenu emisiju izduvnih gasova.

Pored sve udubnosti i sigurnosti autobusa čije tehničke predispozicije omogućavaju ugodnu vožnju u svim vremenskim prilikama posebno su namjenjeni za osobe sa invaliditetom. Osim prijevoza osoba u invalidskim kolicima, ova vozila omogućavaju neometan ulazak, prijevoz i izlazak roditelja sa kolicima sa bebama i svih onih koji koriste pomagala. Prilikom ulaska u autobus, potrebno je samo da se građani jave vozaču, koji će potom otvoriti rampu.

Dva niskopodna autobusa opremljena su naljepnicama za osobe sa invaliditetom i jasno prepoznatljiva jer su jedina dva autobusa svijetlo plave boje u našem voznom parku. Autobusi se namjenjeni gradskoj zoni i danas su i zvanično u službi građana na linijama broj 8 i 7.