Čestitke tuzlanskom prevozniku koji je uveo autobuse na prirodni plin – Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla
 

ObavještenjaČestitke tuzlanskom prevozniku koji je uveo autobuse na prirodni plin

21 Oktobra, 2016
https://www.gipstk.com/wp-content/uploads/2016/10/fo2-1024x684.jpg

Preduzeće BH-Gas d.o.o. uputilo je čestitke tuzlanskom preduzeću jer je u svoj vozni park uvrstilo autobuse koji za pokretanje motora koriste prirodni plin.

Ističu da su brojne prednosti korištenja te vrste goriva. Osim niže cijene, naglašavaju da je ekološki mnogo prihvatljiviji.
Podsjećaju da BH-Gas od 2005. godine predstavlja vrijednosti prirodnog plina i pokušava sve javne i privatne kompanije, pogotovo u gradovima koji imaju problem sa zagađenjem zraka, podstaknuti da ga koriste.

Gradovi Evrope i svi naši susjedi odavno su počeli s ovim projektima, a Tuzla je prvi grad u BiH koji se pridružio velikoj porodici gradova koji više neće koristiti tečna goriva u javnom gradskom prevozu – navode iz preduzeća BH-Gas u današnjem saopćenju.

Izrazili su nadu da će i drugi gradovi slijediti primjer Tuzle, a da će nadležne institucije razmotriti korištenje ovog energenta.
Iz kompanije ”Gips” ranije su saopćili da su u svoj vozni park uvrstili autobuse koji za pogon motora koriste komprimirani prirodni plin – CNG pogon.

Kažu da su društveno odgovorna kompanija koja je prepoznala problem zagađenosti zraka u Tuzli i okolnim gradovima zbog čega su investirali u takve autobuse.

U proteklom periodu ”Gips” je pustio u saobraćaj 50 autobusa na prirodni plin, što znači da pola voznog parka ove kompanije čine CNG autobusi.

Fena