Junuzović kopex i GiPS Tuzla dobitnici priznanja AMBASADOR ALTERNATIVNIH GORIVA 2016 – Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla
 

ObavještenjaJunuzović kopex i GiPS Tuzla dobitnici priznanja AMBASADOR ALTERNATIVNIH GORIVA 2016

3 Decembra, 2016
https://www.gipstk.com/wp-content/uploads/2016/12/semir-junuzovic-2-Copy-1.jpg

Na Danima alternativnih goriva 2016. i 14. LPG Summitu jadransko-jonske regije koji okupljaju znanost, gospodarstvo i najbolje poslovne prakse iz alternativnih goriva Jadransko-jonske regije, u Stubičkim se Toplicama okupilo 229 sudionika iz 27 zemalja.
Tokom tri radna dana Foruma i Media festivala o alternativnim gorivima te LPG Summita prikazano je 125 znanstveno-istraživačkih radova koji mogu unaprijediti poslovanje tvrtki povezanih s energetskim i prometnim sektorom, 22 video uratka, 6 studija, uručena su priznanja za najbolje fotografije, web stranice, medijske kampanje, grafički dizajn stranica, glasila i radio emisije.

U sklopu Foruma i Media festivala o alternativnim gorivima dodijeljena su i 44 naziva, priznanja i nagrade za najbolje projekte, medijske radove i kampanje za “Ambasadore alternativnih goriva za 2016.”, najbolje promotore alternativnih goriva.

Predstavnici kompanija Junuzović kopex doo i Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla dd prisustvovali su Međunarodnom forumu & Media festivalu „Alternativna goriva 2016“.

Na svečanoj ceremoniji zatvaranja Foruma, kompanijama Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla i Junuzović kopex uručeno je specijalno priznanje/nagrada kojom se dodjeljuje počasni naziv-Znak izvrsnosti AMBASADOR ALTERNATIVNIH GORIVA 2016 Za odvažan iskorak u primjeni alternativnog goriva-CNG-u autobusima gradskog prijevoza.

Počasni naziv dodjeljuje se promicateljima vrijednosti koje proizlaze iz stvarne i oživotvorene primjene smjernica EU i dekarbonizacije prometnog sustava, smanjivanja ovisnosti o fosilnim gorivima, povećanju energetske i okolišne učinkovitosti prometnog i pomorskog sektora, a na dobrobit poduzetnika, svih dionika u sustavu kao i potrošača.
-Svojim poslovanjem modernizujemo usluge koje pružamo, a ujedno i utičemo na poboljšanje kvaliteta zraka u Tuzli i njenoj okolini. Svojim inovacijskim poslovnim koracima doprinosimo razvoju sredine u kojoj djelujemo, a na Forumu je bilo veliko zadovoljstvo predstaviti CNG Terminal Reljevo u Sarajevu koje predstavlja naš veleprodajni distributivni centar CNG-a i u mogućnosti je da ponudi savršene uslove snadbjevanja ovog energenta i velikim industrijskim potrošačima, rekao je Semir Junuzović, izvršni direktor Junuzović kopex-a.

Dodijeljena nagrada predstavlja svojevrsno priznanje Junuzović kopexu i Gradskom i prigradskom saobraćaju Tuzla za ideju, realizaciju i naporan rad.
Organizator Dana alternativnih goriva i 14. LPG Summitu jadransko-jonske regije jest Euro Energy, uz suorganizaciju Hrvatske gospodarske komore i pokroviteljstva Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.
Iz kompanije Junuzovć kopex izražavaju nadu da će BH proizvođači prepoznati i pozdraviti projekat CNG koji treba da zaživi te da će nastaviti slijediti primjer firme Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla, kako bi uz ekonomske uštede ujedno utjecali i na zaštitu životne sredine.