Od 25. januara u prodaji vrijednosne Bus kartice; Izmjene na trasi puta pojedinih linija – Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla
 

ObavještenjaOd 25. januara u prodaji vrijednosne Bus kartice; Izmjene na trasi puta pojedinih linija

20 Januara, 2017
https://www.gipstk.com/wp-content/uploads/2015/04/gips-bus-card-1024x768.jpg

Tuzla, 20.januar 2017- Poštovani putnici, DD Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla obavještava korisnike svojih usluga da će od 25. januara 2017.godine u opticaj biti puštene Vrijednosne Bus kartice.
Vrijednosna Bus kartica koristi se za plaćanje prevoza na linijama Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla, a za razliku od mjesečnih Bus kartica, ove kartice ne glase na lično ime, već služe za određeni broj vožnji za određeni novčani iznos.

Cijena Vrijednosne Bus kartice je 3 KM, a minimalni iznos dopune je 2 KM.

Prilikom plaćanja usluge prevoza vrijednosnom Bus karticom, cijena karte biće umanjena za 20% od cijene pojedinačne karte na izabranoj relaciji.

Vrijednosnu Bus karticu moći ćete kupiti i dopuniti na prodajnim mjestima Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla, tj. u svim kioscima Tobacco Press na kojima putnici već vrše dopunu svojih mjesečnih Bus kartica i u “Titanik” zgradi, na adresi Prve inžinjerske brigade b.b., drugi sprat.

 

Izmjene na trasi puta pojedinih linja

Na osnovu ukazanih potreba i zahtjeva građana došlo je do promjena na trasi puta na pojedinim linijama i to:

– Linija broj 1: koja je do sada saobraćala na trasi puta GRABOVICA – EKONOMSKA ŠKOLA – BOLNICA KREKA – SIPOREKS i obratno, mijenja trasu u GRABOVICA – EKONOMSKA ŠKOLA – BKC (PORED BINGO CITY CENTRA) – MILADIJE – SIPOREKS i obratno.
– Linija broj 15: koja je do sada saobraćala na trasi puta GORNJA TUZLA – EKONOMSKA ŠKOLA – BOLNICA KREKA – SIPOREKS i obratno, mijenja trasu u GORNJA TUZLA – EKONOMSKA ŠKOLA – BKC (PORED BINGO CITY CENTRA) – MILADIJE – SIPOREKS i obratno.
– Linija broj 16: koja je do sada saobraćala na trasi puta SELJUBLJE – EKONOMSKA ŠKOLA – BOLNICA KREKA – SIPOREKS i obratno, mijenja trasu u GRABOVICA – EKONOMSKA ŠKOLA – BKC (PORED BINGO CITY CENTRA) – MILADIJE – SIPOREKS i obratno.
Promjene nastaju od 23. januara 2017. godine.

Vremena polazaka i dolazaka ostaju ista, a tačan red vožnje putnici mogu pročitati na našoj web stranici www.gipstk.com

Obavještavamo putnike da će od 23. januara linija broj 3, MOLUHE – EKONOMSKA ŠKOLA – BOLNICA GRADINA i obrtatno saobraćati do autobuskog stajališta u krugu JZU UKC Tuzla.