Ljeto uz GiPS: Od 26. juna Vrijednosne Bus kartice GRATIS – Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla
 

ObavještenjaLjeto uz GiPS: Od 26. juna Vrijednosne Bus kartice GRATIS

22 Juna, 2017
https://www.gipstk.com/wp-content/uploads/2017/06/naslov-1024x684.jpg

DD Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla od 26. juna ove godine realizovat će akciju GRATIS podjele Vrijednosnih bus kartica.

Putnici koji prevoz autobusima GiPS-a koriste povremeno i koji svoju vožnju plaćaju pojedinačno, VRIJEDNOSNE BUS KARTICE mogu preuzeti GRATIS na prodajnim mjestima GiPS-a i na kioscima Tobacco Press.

Vrijednosna Bus kartica služi za plaćanje pojedinačne vožnje u autobusima GiPS-a, a njenom upotrebom putnik ostvaruje popust od 20%, te tako npr. cijena karte za gradsku vožnju, ukoliko se plaća vrijednosnom Bus karticom, iznosi samo 1,20 KM.

Napominjemo da se Vrijednosna Bus kartica koristi za plaćanje prevoza na linijama Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla.

-Minimalan iznos dopune je 2 KM
-Vrijednosna Bus kartica može se preuzeti i dopuniti na prodajnim mjestima GiPS-a Tuzla, tj. u svim kioscima Tobacco Press na kojima putnici već vrše dopunu svojih mjesečnih Bus kartica i u “Titanik” zgradi, na adresi Prve inžinjerske brigade b.b., drugi sprat.
-Prilikom plaćanja usluge prevoza vrijednosnom Bus karticom, cijena karte biće umanjena za 20% od cijene pojedinačne karte na izabranoj relaciji.
-Kartica se može napuniti neograničen broj puta.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU VRIJEDNOSNE BUS KARTICE

1. U vozilo ulazite na prednja vrata
2. Po ulasku u vozilo obratite se vozaču i kažite željenu destinaciju
3. Vozač unosi vašu destinaciju u uređaj za izdavanje karata
4. Karticu prislonite na validator koji se nalazi u zoni ulaznih vrata.
5. Kada ste prislonili karticu na validator, ukoliko je ista ispravna oglasit će se kratki zvučni signal i upaliti zelena lampica, a iznos na vašoj kartici biće umanjen za cijenu vožnje.