Zanimljivost: Patike kao karta za prevoz – Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla
 

ObavještenjaZanimljivost: Patike kao karta za prevoz

22 Februara, 2018
https://www.gipstk.com/wp-content/uploads/2018/02/960x614_adidas-societe-transport-berlinoise-bvg-lancent-paire-sneakers-sert-titre-transport.jpg

Iako je uvođenje elektronskog sistema naplate karata u javnom prevozu imperativ u 21. vijeku, postoji jedan sjajan i inovativan način kako taj isti prevoz učiniti još atraktivnijim.
Berlinski prevoznik, BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) će u saradnji sa kompanijom Adidas Originals pustiti ograničenu seriju patika, koja će uključiti godišnju propusnicu za prevoz, omogućujući korisniku da besplatno putuje metroom, tramvajima, vozovima, autobusima i trajektima, bilo gdje unutar berlinske zone javnog prevoza od 31. januara do kraja tekuće godine, izveštava CityLab.

Patike će imati dezen koji je identičan izgledu presvlake sedišta zastupljen u vozilima voznog parka, dok će na jeziku biti odštampana platnena verzije godišnje karte prevoznika BVG.
Saradnjom prevoznika BVG i Adidasa omogućeno je neograničeno putovanje cijelom mrežom javnog prevoza u Berlinu do kraja 2018. godine.
Jezik patike sadžat će karakteristiku koja je vjerovatno upečatljivija – platnenu verziju godišnje putničke karte.

Patike koštaju 180 eura i u njima je integrisana godišnja karta za berlinski metro. Znajući da godišnja karta košta 728 eura, kupovinom patika putnici će uštediti veliku sumu novca i plus dobiti poslednji model patika.

(Izvor: www.autobusi.net/ Foto Adidas/Overkill)