Obavještenje putnicima: Upotreba Vrijednosne kartice isključivo za plaćanje prevoza u vozilima GiPS-a – Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla
 

ObavještenjaObavještenje putnicima: Upotreba Vrijednosne kartice isključivo za plaćanje prevoza u vozilima GiPS-a

13 Februara, 2017
https://www.gipstk.com/wp-content/uploads/2015/04/gips-bus-card-1024x768.jpg

Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla DD obavještava svoje putnike da upotreba Vrijednosnih Bus kartica služi isključivo za plaćanje pojedinačne karte u vozilima Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla i da se ne može koristiti  za plaćanje vožnje u autobusima DD Litvatrans  Banovići. 

Napominjemo da se Vrijednosna Bus kartica koristi za plaćanje prevoza na linijama Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla.

-Cijena Vrijednosne Bus kartice je 3 KM , a minimalan iznos dopune je 2 KM 
-Vrijednosna Bus kartica može se kupiti i dopuniti na prodajnim mjestima Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla, tj. u svim kioscima Tobacco Press na kojima putnici već vrše dopunu svojih mjesečnih Bus kartica i u “Titanik” zgradi, na adresi Prve inžinjerske brigade b.b., drugi sprat.
-Prilikom plaćanja usluge prevoza vrijednosnom Bus karticom, cijena karte biće umanjena za 20% od cijene pojedinačne karte na izabranoj relaciji.
-Kartica se može napuniti neograničen broj puta

UPUTSTVO ZA UPOTREBU VRIJEDNOSNE BUS KARTICE

 1.  U vozilo ulazite na prednja vrata  
2. Po ulasku u vozilo obratite se vozaču i kažite željenu destinaciju
3. Vozač unosi vašu destinaciju u uređaj za izdavanje karata
4. Karticu prislonite na validator koji se nalazi u zoni ulaznih vrata.
5. Kada ste prislonili karticu na validator, ukoliko je ista ispravna oglasit će se kratki zvučni signal i upaliti zelena lampica, a iznos na vašoj kartici biće umanjen za cijenu vožnje.