Čuvamo tradiciju i modernizujemo poslovanje – Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla
 

ObavještenjaČuvamo tradiciju i modernizujemo poslovanje

7 Novembra, 2014
https://www.gipstk.com/wp-content/uploads/2014/10/logo-novi-gips.png

Kada govorimo o tradiciji  preduzeća Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla, treba reći da ona seže od 1957. godine, od uspostavljanja prve autobusne linije. Prva autobusna linija uspostavljena je na relaciji Solana-Brčanska Malta i obratno.
Suvišno je govoriti o značaju postojana ovog preduzeća za grad Tuzlu i čitav kanton. Mi prevozimo putnike na području čitavog kantona i omogućavamo im da svoje obaveze obavljaju tamo gdje im je to i potrebno. Najveći izazov bio je povezati rubne, udaljenije dijelove grada sa samim centrom koje predstavlja bilo samoga grada i centar svih dešavanja. Gradsko i prigradsko saobraćajno preduzeće Tuzla je uspjelo u tome.
Od samog početka svoga rada GiPS Tuzla je imao za cilj da pruži sigurnu i udobnu vožnju svojim putnicima. To smo postizali nabavkom novih vozila, stalnom edukacijom uposlenih i njihovom trudu da sve svoje zadatke završavaju s ljubaznošću.
Danas GiPS Tuzla najveću pažnju posvećuje modernizaciji svojih vozila i usluga koje pruža korisnicima.
Svojim putnicima želimo da obezbjedimo vožnju koja je sigurna i udobna, ne zaostajući za trendovima javnog prijevoza u Evropi i zemljama okruženja.
U isto vrijeme zadovoljstvo nam je nastaviti tradiciju preduzeća koje već 57 godina vrši prijevoz građana na području Tuzlanskog kantona.